מיפוי כבד- עזרה בפיענוח

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

15/03/2010 | 19:30 | מאת: אלי

עקב ממצא של כבד שומני נשלחתי לבצע מיפוי. אנא הסבירו לי את התשובה שקיבלתי. אני נורא דואג. כבד- בגבול העליון של הנורמה אורך צפלו קאודלי 19 ס"מ ריכוז החומר- חוסר הומוגניות בקליטה ללא עדות לתהליך תןפס מקום פוקאלי תוך כבדי אין לראות הדגשה בריכוז החומר במוח העצמות טחול- מוגדל במידה קלה 14 ס"מ צורתו תקינה *היחס בין ריכוז החומר בכבד ובטחול 1X5 גבולי

16/03/2010 | 10:34 | מאת:

שלום אלי הממצאים אינם מדאיגים ומתאימים לכבד שומני. אך כדאי מאוד לבדוק את הגורם לכבד השומני ולקבל הסבר על המהלך והאפשרויות הטיפוליות המתאימות עבורך