מה ההשפעה של חומצת אורסו על תפקודי הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

25/02/2010 | 17:57 | מאת: NA

שלום, אני סובל מעליה קלה באנזימי הכבד מזה מספר שנים GPT 50-80, GGT 80, אלק פוס 120. בדיקת US ב.מ.פ. הומלץ לי לבקש טיפול בחומצת אורסו ursofalk, אשר יכולה לתת הגנה היקפית לכבד. כיצד זה בדיוק קורה? יש מחקרים שבדקו זאת אמפירית?

26/02/2010 | 09:55 | מאת:

אורסו מכיל חומצות מרה שאינן טוקסיות.ההשפעה של אורסו על הכבד איננה ספאציפית וכוללת אפקטים אנטי דלקתיים כלליים. השפעתו נבדקה במחלות מסויימות אך לא במקרים שהסיבה לעלייה באנזימי הכבד איננה ידועה.מצד שני אין כמעט תופעות לוואי לתרופה.