ALT (GPT) עם תוצאה חריגה מהנורמה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

18/02/2010 | 11:31 | מאת: אני

שלום עשיתי לפני כחודשיים בדיקות דם כלליות. כל התוצאות היו בגדר הנורמה מלבד ALT (GPT) שהתוצאה בו הייתה 50. הרופא שלי נתן לי בדיקת דם חוזרת, בה מופיע ALT ועוד כמה מחלות כבד (כגון צהבת,Bilirubin Total,Albumin B...). התוצאה של ALT (GPT) יצאה אותו דבר (50), ושאר התוצאות יצאו בנורמה או נגטיב (פרט לנוגדנים כיוון שאני מחוסן נגד צהבת A וB). מה משמעות ALT (GPT) וכיצד ניתן לטפל בכך?

19/02/2010 | 11:49 | מאת:

שלום מדובר בעלייה קלה באנזימי הכבד המרמזת על דלקת קלה בכבד. הסיבות רבות ותלויות בגיל, משקל ותרופות.הטיפול נעשה לאחר שנערך הברור והתגלתה הסיבה