כפות ידיים ורגליים צהובות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

07/05/2011 | 20:22 | מאת: פנינה

לפרופ' זיו בן ארי שלום ! אודה לך מאוד באם תוכלי לעזור. מזה כשנה , צבע כפות ידיי ורגליי ואף גוון עורי צהוב, בבדיקות לתפקוד הכבד שעשיתי לפני כשנה וגם לפני כשבועיים, נמצאו ערכים תקינים (לדעתה של רופאת המשפחה): GOT(AST) 28 GPT(ALT) 27 GGT 22 BILIRUBIN-TOTAL 0.7 BILIRUBIN-DIRECT 0.14 לא ברור לי, הערכים הינם בגבול התקין , אינני אוכלת כמות גדולה של ירקות כתומים, ובכל זאת צבע עורי צהוב . האם זה מעיד על מחלה כלשהי? אחותי נפטרה ממחלת הסרטן (בכבד), ואני די לחוצה. אודה לך אם תוכלי לעזור לי ולכוון אותי לטיפול בנושא זה...

08/05/2011 | 17:15 | מאת:

שלום פנינה הבדיקות תקינות לחלוטין לפעמים צבע כזה נגרם מאכילת גזר לא רואה כל בעיה. בקשי אולטרהסאונד של הכבד וכך תוכלי להיות רגועה (לא שיש צורך בכך). פרופ' זיו בן ארי, מומחית למחלות כבד, מנהלת יחידה במכון כבד, בי"ח בלינסון, 039377250 הרצליה מדיקל סנטר 099592421