עליה ברמת אנזימי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

03/12/2015 | 19:38 | מאת: זוהר

פרופ' בן ארי שלום, אישתי סבלה מכולסטזיס של הכבד בסוף ההריון השני שלנו,לפני 10 שנים. כמה חודשים לאחר הלידה הערכים חזרו לנורמה. לפני שנה ושמונה חודשים נולדה לנו ילדה נוספת ובימים האחרונים לפני הלידה, שוב עלו הערכים. מאז ועד שלשום הערכים ירדו בהדרגה, אך לא חזרו לנורמה ( GOT39 GPT47 GGT46 ALK102)מבדיקה לפני חודשיים. לפני יומיים הופיעה פריחה אדומה משמעותית על רוב חלקי גופה,מלווה בגרד ומעט נפיחות בצקתית בעפעפיים התחתונות(בעיקר אחרי שינה). הרופא איבחן כוירוס שנדבקה כנראה מהתינוקת שלנו, שסבלה מאותן תופעות(חוץ מהנפיחות העיינית) כמה ימים לפני זה. בבדיקת דם שערכו לה היום קפצו ערכי אנזימי הכבד:(GOT73 GPT111 GGT36 ALK112)ערכי בילירובין בנורמה. האם לדעתך יש קשר בין העליה באנזימים למחלה הויראלית שלה? האם יש מקום לדאגה מהסיבה שהערכים לא חזרו מאז הלידה לנורמה? מה את מייעצת לנו לעשות? תודה רבה, זוהר

03/12/2015 | 19:54 | מאת: זוהר

שכחתי לציין כי היא לוקחת כיומיים טלפסט להרגעת הגירוד. האם זה משפיע?

06/12/2015 | 18:53 | מאת:

יתכן קשר לזיהום הוירלי. נראה לי כרגע רק לחזור על הבדיקה. בקשר לערכם שלא חזרו לנורמה, כדאי לבקש הפנייה למרפאת כבד