עלייה בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

21/04/2015 | 23:36 | מאת: באקי

שלום, אני בת 45 ובבדיקה שגרתית נמצא שיש לי עלייה בתפקודי כבד - alk פוספט יצא 146 כשהלימיט המאוחדת הוא עד 140. הרופא שלח אותי לבדיקות דם נוספות והמתנתי איתם כי חשבתמ שאולי זה בגלל שלקחתי כבר מספר חודשים כדור בשם פמראל של טבע - מעין הורמונים טבעיים כי התחלתי את גיל המעבר. בכל אופן הפסקתי את הכדור לשבועיים ויש לי מלא גליי חום והיום עשיתי את בדיקות הדם ויצא שה alk פוספט עלה!! ל 153 ובדיקה נוספת בשם crp היא 6.10 במקום עד 5.00. כשקראתי על התוצאות כתוב על שניהם שזה יכול להיות קשור להורמונים אז אולי דאווקא זה שהפסקתי את הכדור העלה את הערכים? זה יכול להיות בגלל גיל המעבר אי שאני צריכה לדאוג? כתוב גם שה crp יכול להעיד על זיהום או דלקת חריפה וגם על דברים נוראים. אניי חרדתית כך שזה ממש מטריד אותי. האם לחסור לרופא המשפחה לבירור או לרופא אחר? איזה בדיקות צריך לעשות לשם בירור? אודה לתשובה כי אני דיי לחוצה... תודה

22/04/2015 | 20:01 | מאת: באקי

שכחתי לציין כי בנוסף אני לוקחת כבר מעל 20 שנה פריזמה (פרוזק) אחד ביום 20 מ"ג שלפני שנה העלו לי ל- 30 מ"ג וגם שנים פרוביוטיק פמינה אחד ביום שיש בתוכו חמוציות (בשביל דלקות בנרתיק ובכיס השתן). האם קשור?