המינגיומה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

24/02/2015 | 22:40 | מאת: יוסף

שלום רב , אבא שלי היום בן 70 , מוגדר כחולה שחמת כבד , לאחר שעבר בדיקות דם לפני כשבועיים הינם תקינים ובגדר הנורמא חוץ מה GGT שהוא תמיד היה בין 55 ל 62 , לפני יומיים הוא עבר צילום US כבד (צילום מעקב כמובן ) והתוצאות היו : כבד בגודל תקין , מרקמו עם אי אחידות קלה עד בינונית , בתוך שדה פריפרי של אונה ימנית הודגם נגע היפראקוגני עם גבולות חדים ובקוטר כ 20 מ"מ , ההממצא לא הודגם בצילומים של בדיקה מ 07-2013 - האם המינגיומה ? ממצא עם טיב אחר ? דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות . כיס המרה , הלבלב , הטחול (בגדר הנורמא) ממצא זה הוא כתוצאה מהשחמת או שזה הולך לכיוון הממאירי ? תודה תודה תודה

25/02/2015 | 20:28 | מאת:

לא אוכל לדעת רק על פי התאור. צריך כנראה להמשיך את הברור עם CT

25/02/2015 | 22:10 | מאת: יוסף

תודה לך פרופסור , מה ייתן תוצאה טובה לפענוח הנגע הזה ? מיפוי כבד או CT ? ולפי ניסיונך העצום , לרוב לאיזה כוון זה הולך ? תודה