ביופסיה- כדאי או לא כדאי?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

20/10/2010 | 19:05 | מאת: נילי

פרופ' בן ארי שלום, לפני כחצי שנה נשלחתי ע"י המטולוג לבדיקת אולטרסאונד בטן. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין לפני כחודש נשלחתי על ידו שנית לאותה הבדיקה (הפעם בטעות..) והממצא שהופיע הינו "תהליך היפואקוגני בקוטר 6.5 ס"מ באונה הימנית של הכבד" נשלחתי ל CT ובפענוח רשום "באונה השמאלית בסגמנט 3 מודגם תהליך בקוטר 40x60 מ"מ המקבל האדרה ווסקולרית עם כלי דם מזין. במרכז התהליך צלקת היפודנסית,נראה שמקבלת האדרה מאוחרת.מתאים ל FNH. שני מוקדים היפודנסים זעירים בגודל 2 מ"מ בכיפת הכבד.לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות". כל השאר תקין. רק עתה שמתי לב שבאולטרסאונד כתוב צד ימין וב CT צד שמאל. הרופא שלי ביקש לשלוח אותי לביופסיה משום שלפני חצי שנה הבדיקה הייתה תקינה והוא מפחד שיש לי משהו שמתחפש ל FNH. האם זה נכון?? למה לא MRI?? אני מאוד מבולבלת ואשמח לכל התייחסות המון תודה מראש נילי

21/10/2010 | 18:01 | מאת:

שלום נילי אין שום דרך להתייחס לשאלתך במקצועיות דרך הפורום. אני צריכה לראות את ההדמייה . פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד,מנהלת יחידה במכון הכבד, בי"ח בלינסון 039377250 הרצליה מדיקל סנטר 099592520