הידבקות בהיפטיטיס C

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

24/05/2014 | 07:19 | מאת: רותי

שבת שלום, בתי התגלחה בבית השחי עם סכין גילוח של נשא וודאי של נגיף ההיפטיטיס C. בדקתי לה את בית השחי ולא ראיתי שיש איזו חתך. 1. האם עדיין קיים חשש להידבקות? 2. האם בכל מקרה של מגע בין דם של נשא לפצע זעיר של נחשף המשמעות היא הדבקות? 3. כמה זמן שורד הנגיף מחוץ לגוף האנושי ע"ג סכין גילוח שמאוכסן בארון סגור (אני יודעת שלא היה שימוש של 24 שעות בסכין)? 4. האם שטיפת סכין הגילוח במים לאחר השימוש מקטינה את סיכויי הישרדותו של הנגיף ע"ג סכין? מתנצלת מראש על מבול השאלות אך אני מודאגת תודה ושוב שבת שלום

25/05/2014 | 21:53 | מאת:

כן אבל הסבירות נמוכה מאוד הדבקות מתרחשת רק בסביבות 3% נגיף יכול לשרוד מספר ימים כן