היפטיטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

20/09/2010 | 09:47 | מאת: מיכל

שלום רב, אני עובדת בריאות, נדקרתי לפני כשנה ממחט מזוהמת לא ידוע בעלה בתחום עבודתי, ואז לא עשיתי בדיקות דם,רק לפני כחודש עשיתי בדיקות דם שהופיע: hepatitis Bs ab 0.54 negativ hepatitis Bs ag positiv HBV Quantitative 243 חשוב לציין שבעבר קיבלתי חיסון האנג'רקס 3 המנות. איך זה יכול להיות שנדבקתי למרות שחוסנתי? האם אני נשאית למחלה? מה משמעות הערך שנתקבל בבדיקת PCR? האם אני יכולה להדביק את בעלי ביחסי מין? או בדם? אני מאוד אודה לך אם תעני לי בהקדם. תודה

20/09/2010 | 22:06 | מאת:

שלום מיכל החיסון לא הצליח. עדיין לא ברור מה מקור ההדבקה.את נשאית וזקוקה לייעוץ והכוונה של מומחה למחלות כבד.הערך נמוך.את מדבקת ביחסי מין ובעלך חייב לקבל את החיסון. עד סיום החיסון צריך להשתמש באמצעי מניעה. פרופ' זיו בן ארי מומחית למחלות כבד,מנהלת יחידה במכון הכבד, בי"ח בלינסון 039377250 הרצליה מדיקל סנטר 099592520