כאב ואי נוחות באזור הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

14/11/2009 | 10:00 | מאת: שמואל

שלום רב .מזה שבועיים אני מרגיש אי נוחות ואפילו כאב בבטן הימנית תחת הצלע התחתונה ביותר מלווה בנפיחות ואי נוחות בכל הבטן התחתונה.אין לי כיס מרה.נותחתי לפני 4 שנים.בבדיקת דם אחרונה מלפני שבועיים נמצאו ערכים של אנזימי הכבד גבוהים מהממוצע ,תמיד זה כך(אני נוטל לוטן+ ללחץ דם כ10 שנים)נאמר לי שזה בגלל התרופות ובגלל כבד שומני שיש לי עם ציסטות כ-2 ס"מ קוטר.כל זה מידע שידוע לי לאורך השנים.אני כמעט בין 50 ובריא בדרך כלל.לא מעשן.לא שותה אלכוהול.הפעם זה די מטריד אותי.מה דעתך?מה עלי לעשות?בברכה ושבת שלום.

15/11/2009 | 18:09 | מאת:

שלום שמואל 1. אל תזניח את עיניין הכבד השומני. כדאי לברר את הסיבה ולטפל. 2.מציעה בשלב זה לבקש אולטרהסאונד של הבטן מהרופא המטפל ואם הכאב לא יעבור גם גסטרוסקופיה.