טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

16/06/2013 | 21:36 | מאת: סיון

שלום רב,אני עשיתי לפני שנה אולטראסאונד בטן בגלל כאבים בצד ימין וגילו שיש לי טחול מוגדל ( לפני זה לא עשיתי מעולם אולטראסאונד ולא ידעתי שיש לי טחול מוגדל ). ואמרו לי לחזור לביקורת לאחר שנה. לפני שבוע עשיתי אלוטראסאונד וראו שיש לי טחול מוגדל 15.8 ללא ממצא פוקאלי.עשתי גם בדיקות דם והן יצאו תקינות .רציתי לשאול האם טחול מוגדל יכול להיות מולד או תורשתי?הוא יכול להתפוצץ?איזה בדיקות נוספות את מציעה לי לעשות כדי לבדוק מדוע הוא מוגדל?חוץ מללכת לבירור אצל המטולוג.תודה.

17/06/2013 | 17:53 | מאת:

אין הצעות נוספות לברור פרט להמטולוג אם בדיקות הדם שבצעת תקינות. הוא איננו יכול להתפוצץ