לא יודעת ולא מבינה מה יש לי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

27/05/2013 | 10:22 | מאת: נטע

הסיפור שלי הוא כזה: מגיל קטן מאוד אני סובלת מכאבי בטן, פעם כאבים חזקים ופעם חלשים. אחרי כל דבר שאני אוכלת כואבת לי הבטן. לא משנה מה אני אוכלת יש לי כאבים, בעיקר דברי חלב. אין דבר כזה אצלי שאני שותה נס קפה או אוכלת מעדן חלב ולא נתקפת בכאבי בטן ויושבת שעות בשירותים.. אני נכנסת לשירותים המון המון פעמים במהלך היום, פעם יש שלשול רציני ומתמשך ופעם יש עצירות קשה מאוד. זו תופעה שאני סוחבת איתי מהילדות. היום אני בת 29. מעטים הפעמים בחיים שלי שאני אוכלת משהו ומרגישה טוב ולא רצה לשירותים, מעטים הפעמים האלה בחיי. אני אוכלת אוכל יחסית בריא מאוד. לא דברים שומניים מידי ולא מתוקים מידי. גם אחרי סלט ירקות בריאותי אני נתקפת בכאבי בטן ורצה לשירותים. בדיקות דם שעשיתי אתמול: הכל יצא תקין, רק שני דברים נראה לי לא יצאו תקינים: GOT - 298 GPT- 188 מה זה אומר? ואיך זה יכול להסביר את הכאבי בטן האיומים שמשתקים אותי הרבה פעמים במהלך היום?? לא הבנתי האם הבעיה עצמה היא במערכת העיכול? בקיבה? עשיתי לפני מס' שנים גסטרו (צינור דרך הפה) ואמרו שיש בקע בסרעפת. עוד משהו שחשוב לציין: כבר הרבה שנים, בדרך כלל כמעט כל יומיים שלושה, אני לוקחת אופטלגין נגד כאבים, זה קורה רק במקרים שהכאבים לא עוברים בכלל כמה שעות רצוף, רק במקרים שאני יושבת בשירותים עם כאבי תופת בשלשול או בעצירות. האופטלגין מצליח להחליש לי את הכאב, עד הפעם הבאה... עוד דבר חשוב: יותר כואבת לי הבטן בזמן עצירות מאשר בזמן שלשול. כשאני משלשלת הכאב יכול להיעלם תוך מס' דקות, וכשאני בעצירות הכאב יכול להימשך 8-9 שעות עד שאין לי ברירה אלא לקחת אופטלגין לפני שאני מתעלפת בשירותים.

28/05/2013 | 19:52 | מאת:

הספור מסובך ומורכב ברור שיש צורך בייעוץ גסטרואנטרולוגי לא אוכל לדעת מה הגורם לעלייה זאת באנזימי כבד היא דורשת בשלב ראשון חזרה על הבדיקה ולאחר מכן ברור הכולל בדיקות דם ואולטרהסאונד. אין קשר לכאבי הבטן