מטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

18/06/2013 | 20:35 | מאת: רותי

ד.נ. האם מטפורמין יעיל כטיפול בסכרת בלבד, או גם כטיפול בקדם-סכרת (למניעת סכרת ומחלות אחרות)? למשל, כאשר הסוכר בצום 118, והמסוכרר 6.4-6.3, האם מטפורמין הוא בכלל(בעיקרון) אופציה הגיונית? בברכה, רותי

19/06/2013 | 15:00 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רותי-מטפורמין מקובל היום גם כשסוכר 118 בצום שזו טרום סוכרת.אפשר ליטול אותו רק בערב-פעם ביום- בשלב הזה. הוא כדור מעולה. כמובןבנוסף יש להקפיד על פעילות גופנית ותזונה נכונה לסוכרת.

20/06/2013 | 23:04 | מאת: רותי

ד.נ. האם אין אנו חייבים לפעול בהתאם לדברי העלון לצרכן, בו כתוב שמטפורמין מיועד לטיפול בסכרת, ולא נזכר בו בשום צורה ואופן שהוא מיועד גם לקדם-סכרת? זה די מבלבל, ואשמח על התייחסותך לנקודה זו. בברכה, רותי

מנהלי פורום סוכרת והשמנה