קסיניקל וסכרת, רווח והפסד

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

15/05/2013 | 10:48 | מאת: דרור

ברור שרופא המשפחה שלי, יודע שאני סוכרתי (טייפ II) לפני דקה רשם לי גנואוט. ומייד, לבקשתי, רשם לי גם קסיניקל. ואז קראתי בהוראות המצורפות לתרופה, שאינה מתאימה לסוכרתיים. ולמרות האמור, התחלתי לצרוך אותה. מסתבר לי, שבנוסף לירידה במשקל (כבר ירדתי כחצי קילו + בשבוע) אני קם בבוקר עם רמות סוכר של 95 בערך במקום 110-120 (עם התרופות)!!! לכן אני שואל: האם מותר או אסור לי לצרוך קסיניקל? ולמה בכלל אסור לצרוך את התרופה לסוכרתיים? האם הסיבה לירידה המשמעותית ברמות הסוכר, נובעות מהירידה של כמעט קילו במשקל, או שלקסניקל יש תרומה לרמות הסוכר?

16/05/2013 | 09:55 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום דרור- מטתר לקבל קסניקל לסוכרתיים . אינה מורידה סוכר ישירות.אךמשקל כן מורידה שומנים בדם ובכבד .

מנהלי פורום סוכרת והשמנה