חוסר איזון סוכרת סוג 1 שאלה חוזרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/06/2012 | 21:00 | מאת: לירון

שלום יש לי מוגלובין סוכר הצואןסי 13.2 ואני עוד מעט בן 17 אני כבר מטופל בבית חולים ויש לי סוכרת זה 5 שנים אני מזריק אינסולין רק בבוקר לנטוס ואני צריך לקחת גם אינסולים של בוקר צוהורים וערב והבעיה שאני לא לוקח אני רוצה לשאול מה קורה שאני לא לוקח אינסולין (חומר מהיר) לארוחות ואז אני בערב יוצא לי סוכר כמו 400-ולפעמים hi ואז אני לוקח תיקון (חומר מהיר)-(שתפקידו של החומר המהיר לפרק את האוכל ואני צריך לפני שאני אוכל צריך לתת אינסולין מהחומר המהיר ורק אחרי 20 דקות אני יכול לאכול) עכשיו בלילה יוצא לי 400-לפעמים hi ואני נותן חומר מהיר אינסולין ואז כול הלילה הסוכר מגבוהה לנמוך בבוקר לא ממש נמוך 60-150 סוכר יוצא לי בבוקר השאלה: כול לילה גבוהה ואז בבוקר סוכר או מאוזן או היפו האם זה פוגע בי בצורה לא טובה בגוף שלי וזה כבר כמה שנים שאני עושה את זה האם זה כבר נגרם לי נזק חמור מאוד??? אני גם מטופל בבית חולים והרופאים אמרו לי שהסוכר מאוד גבוהה ושצריך להוריד אבל כול פעם אני אומר טוב אני יהיה בסדר ואני יוריד את רמת הסוכר ואז אחרי יומים אני ממשיך אם אותה הבעיה ???? האם יהיה זה נזק חצור הבעיה שלי או האם יש עדין אפשרות לתקן את זה

17/06/2012 | 15:03 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-יש היום אינסולינים מהירים שלא צריך לחכות חצי שעה ומזריקים מיד לפני האוכל או אחריו. אתה חייב להזריק אינסולין מהיר כל ארוחה כדי למנוע עליה ל 500 סוכר. עדיין אפשר לתקן את הנזק שנגרם. האם הציעו לך משאבת אינסולין?

מנהלי פורום סוכרת והשמנה