היפו בסכרת נעורים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

15/05/2012 | 09:45 | מאת: עדי כהן

שלום רב, אני מאובחן כסוכרתי, סכרת נעורים. בן 28 , אובחנתי לפני כ-8 שנים. לפני יומיים חוויתי לדברי חברתי מצב של היפו שהסתבר לה בדיעבד. בסביבות 11 בלילה ,הלכנו לישון ובסביבות 2 לפנות בוקר התחלתי לפרכס לטענתה עד איבוד הכרה, נפלתי מהמיטה תוך כדי פירכוס ואז התחלתי להתרומם בכוונה לקום והתחלתי לצעוק חזק ולהפעיל כוח(לדבריה), אני לא זוכר דבר מהאירוע. לאחר 5 דק הגיע אמבולנס מצאו לי רמת סוכר בבדיקה ראשונה של 400, טענו שזה לא הגיוני ובבדיקה שנייה נמצא 40. ייצבו אותי ובבית חולים עברתי עוד סדרת בדיקות נוירולוגיות כיוון שיומיים קודם חטפתי גם מכה חזקה בראש(הכולל דימום מהאף). הבדיקות יצאו תקינות. השאלה שלי היא איך הגעתי למצב היפו בעוד לא הזרקתי אינסולין בכלל בערב (מזריק פעמיים ביום) וכך לכאורה מצבי היה אמור להיות בעודף של סוכר? והאם הפירכוס קשור להיפו (לציין כי מקרה כזה חוויתי בפעם הראשונה,לא פירכסתי אף פעם משום סיבה) אודה מאוד להתייחסות

15/05/2012 | 14:09 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-פרכוס יכול להיות כתוצאה מהיפו. כנראה אתה מקבל אינסולין ארוך פעולה שעובד לפחות 16 שעות ואולי היתה לך פעילות גופנית ללא אוכל שהביאה אותך להיפו. גש לאיזון למרפאת סוכרת בהקדם!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה