התייעצות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

12/11/2009 | 23:25 | מאת: דפנה

שלום אני בת 36, עם עודף משקל (בערך 30 ק"ג מיותרים) לפני כחמישה חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות ורמת הסוכר היתה 95. 1. האם זה יכול להעיד על התפתחות של סכרת? 2. הסכרת היחידה במשפחה שלי היא מצד אחות של אימי. האם זה גם מהווה גורם גנטי? להורי אין סכרת. 3. למרות עודף המשקל שלי, אני משתדלת לאכול בריא, כלומר לחם שיפון או קמח מלא (בעיקר לא רק),ירקות,אני אוכלת גבינות 5 אחוז, צהובה לייט,לא אוכלת מרגרינה, יוגורטים עד 3 אחוז. לאחרונה אני נגמלת מחטיפים מלוחים ומשתדלת לאכול רק פתי בר קטנים (מידי פעם גם פרוסת עוגה). האם זה עדיין הרבה סוכר ועלי להפחית לחלוטין? תודה

30 ק'ג מיותרים בגיל 36 זו בעייה רצינית.95 מ"ג/ד"ל של סוכר בצום, זה בהחלט מתקרב לערך שמתחיל להיות בלתי תקין.לא תקין זה מעל 100. חייבת לרדת במשקל.קשה לי לייעץ לך לגבי דיאטה. ממליץ לך להתעניין בנושא ניתוח בריאטרי, שיכול מאד לסייע לך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה