שאלה מורכבת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

31/10/2010 | 10:00 | מאת: תמר

אני בת 46. בסביבות גיל 40 שקלתי כ 120 ק"ג וחליתי בסכרת. מאז ירדתי כ 30 ק"ג ואיזנתי את הסכרת (A1c<6) בעזרת אינסולין נובומיקס. לאחרונה, חלה עליה לא מוסברת בערכים היומיומיים שלי והתנהגות לא עקבית של הסוכר. למשל, אחרי רכיבה על אופניים במשך שעה אתמול בערב, התעוררתי הבוקר עם 115. אני יודעת שזה לא הרבה בשביל סוכרתיים, אבל אני רגילה להתעורר אחרי פעילות גופנית עם סביבות 90, כך שזו עליה של 20%. אחרי 4 שעות צום אני מודדת ויש לי 190, מספר שאני לא רגילה לראות כבר כמה שנים, גם לא אחרי אוכל. עכשיו לשאלה. אני עדיין שוקלת כ 90 ק"ג, שזה לא מעט. האם ירידה נוספת במשקל תשפר את מצבי, או שאחרי 5 שנות הזרקה כבר אין לכך חשיבות? אני מזריקה היום כ 20 יחידות יומיות, ושואפת להגיע למצב שלא דורש הזרקה בכלל. תודה רבה על תשובתכם!

01/11/2010 | 16:49 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

השאלה שלך אכן חשובה ומורכבת ולכן ממליץ שתפני לרופא סוכרת . בכל מקרה תמיד ובכל שלב יש יתרונות בירידה מבוקרת במשקל

מנהלי פורום סוכרת והשמנה