המלצה לניתוח קיצור קיבה בעקבות בעיית סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

14/10/2009 | 12:16 | מאת: חגית

שלום, אמי בת ה-65 סובלת שנים רבות ממחלת הסוכרת בחודשים האחרונה היא אף הועברה לטיפול באינסולין בעקבות מדדים מאוד גבוהים בתקופה זו. הומלץ לה ניתוח של קיצור קיבה כיוון שבנוסף הינה סובלת מהשמנת יתר. הייתי רוצה לברר בנוגע להשלכות של ניתוח זה ואופן ההחלמה ממנו,האם העובדה כי הינה חולת סוכרת לא יכול לשבש או להאריך את ההחלמה? אודה לתשובתכם המהירה.

לחגית שלום, מבין היטב את דאגתך לאמך. באם היא עומדת בקריטריונים לניתוח ("שרוול או מעקף"), אזי מדובר בטיפול הטוב ביותר עבורה.בידיים של מנתח מנוסה, צוות רב-מקצועי מלווה (רופא פנימי, תזונאי ופסיכולג),בשיטה הלפרוסקופית, הסיכוי לתקלות פחת משמעותית. אי ביצוע הניתוח עלול לסכנה יותר.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה