סוכר 108 לאחר בדיקה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

02/02/2010 | 22:33 | מאת: רמי

אני בן 66 , סובל מ-י.ל.דם לוקח כדור CONVERTIN 10MG ו-ASPIRIN 100MG . גובהי 1.73 ס"מ ומישקלי 80 ק"ג (עודף משקל של כ-5 ק"ג) בבדיקת דם שנתית האחרונה בצום , מצאו 108 גלוקוז.אף פעם לא סבלתי מסוכרת. האם אני צריך לדאוג ולהתחיל תהליך טיפול כחולה סוכרת ? מה אני צריך לשנות בתזונה כדי להוריד את הרמה מתחת ל-100 (או לנורמה) אם בכלל.אני נמנע משימוש בסוכר, אבל חוטא בכמות הפירות (טריים ו/או יבשים)ליום ולא מקפיד על כמות המותרת של לחם, אורז. גם לעיתים חוטא בעוגיות ועוגות (רק בהזדמנויות ולא יומיומית) בתודה רמי

03/02/2010 | 13:43 | מאת: דר' משה זלוצובר

רמי שלום ותודה על שאלתך. מדובר בטרום סוכרת ומומלץ במצב זה להתחיל להקפיד על תזונה דלת סוכר (ביעוץ תזונאית) וכמובן פעילות גופנית. בברכה דר' זלוצובר

מנהלי פורום סוכרת והשמנה