איך ניתן להקטין ערכי סוכר בבוקר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

04/08/2016 | 00:08 | מאת: יעקב

בבדיקת בוקר ערכי הסוכר שלי 130-140 בבדיקה אחרי יום עבודה 90-100 ערכי 4.H1bc 5.8-6 כך בממוצע במשך כ 15 שנים. איני לוקח תרופות רק מקפיד על תזונה והליכות 2-3 בשבוע +רכיבת אופניים. מה ניתן לעשות מבחינה תזונתית להקטנת ערכי סוכר בוקר. ניסיתי לאכול מעט כשעתיים לפני השינה או לא לאכול - ללא תוצאה כולל כמוסות חילבה או כרום או תה ג'ימנמה - ללא שינוי בערכי בוקר. תודה

יעקב שלום, נהדר שאתה מקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית. זו הסיבה שמספר רב כל כך של שנים אתה מצוי בטווח הערכים של טרום סוכרת. מבחינה תזונתית - כתבת שניסית כן לאכול לפני השינה. איני יודעת מה אכלת אך אתה יכול לנסות לאכול מנת פחמימה אחת כמו פרוסת לחם מלא, בשילוב ממרח שומני כמו טחינה. השילוב של שומן ופחמימה מורכבת יכול לסייע לאיזון רמת הסוכר במהלך הלילה. אפשרות נוספת היא לבצע את הפעילות הגופנית בשעות הערב המאוחרות, שכן בד"כ ההשפעה הטובה של הפעילות על רמות הסוכר בדם אורכת מספר רב של שעות לאחר הפעילות. אפשרות אחרונה, היא נטילת כדור גלוקופאג' / גלוקומין / מטפורמין בשעות הערב, כמובן לאחר הסכמת הרופא שלך. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה