בדיקות דם שאינן תקינות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/05/2016 | 00:22 | מאת: אבי

שלום רב לפני כחודשיים ביצעתי בדיקות דם כלליות, בהן יצא שרמת הגלוקוז בצום 12 שעות הינה 104. (שנה לפני כן באותו חודש הרמה הייתה 98) כמו כן כולסטרול גבוה (226), כבד שומני, וכל החגיגה. להוריי ולסבתי ישנה סוכרת סוג 2, לאחי סוג 1. התזונה שלי הייתה גרועה ביותר וכללה המון אוכל מטוגן, ממתקים, וג'אנק פוד. גיל - 28, גובה - 175, משקל - 91 לאחר הבדיקות התחלתי בשינוי אורח חיים מקצה לקצה והורדתי לגמרי את כל הג'אנק, כיום אני חי על גבינות, ירקות, לחם קל, אורז וחזה עוף. כמו כן הכנסתי פעילות גופנית אינטנסיבית והיום אני 10 קילו פחות עם משקל יעד של 70 ק"ג. שאלתי היא, האם מתי לבצע בדיקות דם חוזרות על מנת לראות שיפור במדד הסוכר, היות והבנתי שרמה 104 נחשבת לרמה מסוכנת שיכולה לפתח סכרת בעתיד, בייחוד עקב גורמי הסיכון המשפחתיים. האם יש סיכוי לשיפור במדד הגלוקוז? ואם כן, באיזה משקל יעד לבצע בדיקות דם חוזרות? תודה

אבי שלום, השינוי שעשית הוא חשוב ביותר. כיוון שיש לך היסטוריה משפחתית של סוכרת ועד לפני חודשיים סבלת מעודף משקל אשר לווה בהרגלי אכילה לא אידיאלים, אכן אתה בסיכון לפתח סוכרת. כיום ידוע כי מניעת הסוכרת היא הטיפול הטוב ביותר שקיים. מניעת סוכרת או לפחות דחיית התפרצות הסוכרת יכולות להיות מושגות באמצעות תזונה נכונה, פעילות גופנית ושמירה על משקל כוף תקין. לשאלתך - בעיקרון מספיקה ירידה של 10% ממשקל הגוף על מנת לראות שינוי בתוצאות בדיקות הדם, ירידה שכבר השגת. בדיקה נוספת שכדאי לבקש מהרופא נקראת Hemoglobin A1C אשר משקפת את ממוצע רמות הסוכר במשך 3 חודשים אחרונים. מעתה ואילך בקש בדיקה זו בכל מחזור בדיקות דם כלליות וזאת על מנת לראות את השינויים בממוצע הסוכר. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה