בלון בקיבה להשמנת יתר כשיש רפלוקס

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

27/02/2016 | 19:32 | מאת: רוני

שלום, קרוב משפחה שלי סובל מהשמנת יתר אך אינו יכול לבצע ניתוח שרוול בגלל שיש לו רפלוקס. שמעתי על פתרון שמכניסים לקיבה בלון שמנפחים אותו שזהו טיפול יחסית חדש בארץ. האם יש מניעה להשתמש בטיפול זה כאשר יש רפלוקס? תודה

רוני שלום, בהחלט, אופציה אלטרנטיבית לניתוח בריאטרי לחולים שנמצאים בסיכון גבוה לניתוח או לאלה שמעדיפים גישה פחות פולשנית והפיכה מאשר ניתוח בריאטרי היא, הכנסת מערכת מחסום דרך הושט אל תוך קיבה ולחלק הראשון של מעי הדק בשם אנדו-בריאר. רפלוקס הוא לא התווית נגד מוחלטת ותלוי מהי חומרת הרפלוקס. בדרך כלל במצבים של רפלוקס בינוני עד קשה, בהחלט מעדיפים לא לבצע את הכנסת המחסום.

01/03/2016 | 15:47 | מאת: רוני

אשמח לדעת היכן ניתן לשים את הבלון הזה, כלומר מרפאות ובתי חולים בהם ניתן לשים את המחסום. תודה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה