מדידת סוכר בצום באצבע וכיול מכשירים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

01/03/2017 | 11:00 | מאת: רונית

נתנו לי למדוד סוכר בצום בבדיקה באצבע. קיבלתי 2 סוגי מכשירים - אחד CARESENS דרך קופ"ח ואחד FREESTYLE דרך מרפאת הריון בסיכון גבוה. יש הפרש גדול בין המדידות במכשירים השונים (למשל ב FREESTYLE יצא 90 וב CARESENS 111) על אותו זמן. לאיזה מכשיר להאמין? לפי ה CARESENS אמורה להתחיל אינסולין ולפי השני לא. שאלה נוספת היא מתי לבצע את הבדיקה בבוקר. אני מתעוררת בלילה לפיפי בערך ב 5 וחוזרת לישון לאחר מכן ב 8 כמה מתרחצת מתארגנת ומודדת. יש הפרשים בין המדידות. מתי אמורה לבדוק? זה לא שאני אוכלת משהו לפני אבל יש הבדלים במדידות של הבוקר בין יום ליום וגם יכול להיות הבדל אם עובר זמן מאז שכמה (נוסעת לעבודה אבל לא אוכלת).

רונית שלום, 1. מד סוכר Freestyle אמין יותר 2. את יכולה למדוד ב 5:00, אך במידה ואת אכן מתעוררת רק ב8:00 מדידה זו תיחשב כמדידת לילה. מדידת בוקר היא מיד כשאת מתעוררת, כשאת במיטה בשעה 8:00.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה