אינסולין שלא גורם להשמנה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

07/12/2009 | 13:22 | מאת: יהונתן

אני מועמד לעבור לאינסולין לנטוס אחרי שיחה עם הרופא שלי הבנתי שלנטוס לא משמין תוכל להסביר מה הסיבה שאינסולינים מסוימים לדוגמא NPH כן גורמים להשמנה ולנטוס לא?

ליהונתן שלום, כל תכשירי האינסולין משמינים. זו תכונתו הבסיסית של הורמון טבעי זה. לבנות רקמות. בהיעדרו בגוף, לא רק שהסוכר עולה אלא גם יורדים במשקל. כשמקבלים אותו, עולים. לנטוס ולבמיר משמינים פחות מה NPH הישן. יתכן, בין השאר, שהסיבה הוא בכך שהם גם עושים מחות היפו. ויש עוד סיבות.

08/12/2009 | 12:04 | מאת: יהונתן

על סיבות נוספות?

מנהלי פורום סוכרת והשמנה