נגישות
נגישות

שאלות לגבי ערכי סוכר ותרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

04/09/2013 | 09:33 | מאת: אליהו

לד"ר לבין שלום ושנה טובה אני חולה סוכרת וכרגע אני מטופל בAmaryl 3מג' וJanuvia 100 מג' (HB1AC שלי בבדיקה האחרונה הייתה 8.2) . ניסו לתת לי Victoza אך סבלתי מהפרעות גסטרואינטסטינאליות ונאלצתי בלית ברירה להפסיק להשתמש בו. לא יכולתי לקחת מטפורמין מאותה סיבה (ניסו זאת בהתחלה). הרופאה האנדוקרינולוגית שלי מעוניינת להעביר אותי לPioglitazone כתחליף לVictozaברגע שניתן יהיה להנפיק אותו בארץ במרשמים של הקופה אליו אני שייך. יש לי כמה שאלות קצרות ואשמח אם תוכלי לענות עליהם 1. האם נכון הוא שתרופות מקבוצת הsulfonylurea כמו Amaryl פועלות נורא לאט וההשפעה שלהן לא מורגשת רק כעבור כמה שעות? ההוראה היא לקחת אותם חצי שעה לפני אוכל אך הבוקר לקחתי לאחר שעה ולא הרגשתי שום הבדל. 2. את Januvia בד"כ לוקחים בערב אך האנדוקרינולוגית המליצה לקחת אותו בבוקר במשולב עם התרופה השנייה. האם יש סיכוי שהוא תהיה יותר יעיל עבורי אם אקח אותו בבוקר במקום ערב? 3. אני מצאתי שלא משנה כמה שאני אוכל בערב וגם אם אני צם עד הבוקר ערכי הסוכר שלי תמיד אבל תמיד מאוד גבוהים בבוקר ויורדים במהלך היום לרמות נורמאליות. הדבר הזה בעצם מקשה עליי לאכול ארוחת בוקר כי לאחר כל אוכל הערכים פשוט מזנקים עד ל270 ויותר. הדבר איכשהו נבלם על ידי Victoza אך גם אז הערכים תמיד היו גבוהים בבוקר ורגילים בצהרים. מדוע זה קורה והאם ניתן יהיה לבלום את זה על ידי נטילת תרופה כלשהי לפני שינה. או האם נטילת תרופה כמו Amaryl או תרופה מקבוצת הmeglitinide כמו Repaglinide בערב תהיה מסוכנת? תודה על התשובות ושנה טובה וחג שמח, אליהו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו- כשיש עודף משקל /השמנה וסוכרת ירידת משקל ופעילות גופנית גורמים גם לאיזון הסוכרת. אם יש לך סוכרת שנים רבות וסוכר גבוה בצום אמריל לא עובד טוב.בתחילת הסוכרת הוא עובד חזק. הייתי שוקלת מינון קטן של אינסולין לבמיר בלילה כדי להוריד סוכר בצום. כמובן יעוץ של דיאטנית כל חודש יעזור.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה