דימום

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

25/08/2009 | 08:50 | מאת: שירה

פרופ' מנ'צר שלום, מכיוון שאיני יודעת באם תמשיך לענות באתר הקודם שלך, החלטתי להפנות את שאלתי אליך גם לאתר החדש וכדלהלן: אני שואלת בקשר לבת שלי. נשואה בת 26 . פרט לבעל, ללא עבר מיני. כעת, עקב דימום (שאינו קשור לווסת) נבדקה ע"י רופאת נשים שעשתה לה בדיקת פפ שיצא תקין. (זו שנה רביעית שהיא מבצעת פעם בשנה בדיקת פפ שיוצא תקין). עקב הדימום נעשתה לה קולפוסקופיה ונלקחה ביופסיה (טרם התקבלה תשובה). לדברי ביתי הרופאה אמרה לה שיש לה בפתח צוואר הרחם מעין "שלפוחיות" רבות וכשנוגעים בכל אחת מהן היא מנקזת דם. הרופאה אמרה לה (ביתי לא זוכרת איך הגדירה הרופאה את המראה הנ"ל באופן רפואי) שמטפלים בזה ע"י הקפאה, אך לקחה לה ביופסיה מכיוון שיכול להיות שזה גם וירוס HPV ושאם כן אז גם בו מטפלים ע"י הקפאה. מה זה יכול להיות לדעתך? השלפוחיות האלה? זה פצע? זה יכול להיות המנגיומות בצוואר הרחם? ברור שללא בדיקתה קשה לדעת מה ראתה הרופאה אך בכל זאת אם אפשר לקבל איזה שהוא מידע לגבי מה זה יכול להיות ? תודה על כל טיפת אינפורמציה.

25/08/2009 | 12:29 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, כפי שאת בעצמך כתבת מבלי לבדוק אי אפשר לדעת במה מדובר. האפשרויות רבות. אין ברירה אלא להמתין לתשובת הביופסיה. עצם העובדה שתשובת הפאפ הייתה תקינה מאד, מאד, מאד מרגיעה. כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם