טיפול בקונדילומה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

28/01/2010 | 18:41 | מאת: אשל

שלום פרופ' מנצ'ר, לפני 3חודשים עברתי כריתת קונדילומות בסכין באנוס ובתעלה האנאלית הכאב מהניתוח היה בלתי נסבל וההחלמה נמשכה כחודש לאחרונה התגלו נדעים חדשים סביב לאנוס 1.האם יש טעם לעבור ניתוח כריתה חוזר? הרי הוירוס נשאר בגוף גם לאחר הכריתה 2. מה הטיפול עם זמן ההחלמה הקצר ביותר יחסית? 2.האם קיים טיפול תרופתי לטיפול בוירוס (אין לי בעיה אפילו להשתתף בניסוי לטיפול שכזה במידה וקיים) תודה רבה.

29/01/2010 | 05:35 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

שלום רב, כדאי שתעבור רקטוסקופיה על ידי כירורג (פרוקטולוג). אם אין נגעים בתוך הרקטום והנגעים רק בחוץ מסביב לאנוס אפשר לטפל בלייזר.גם אז אין בטחון מוחלט שהנגעים לא יחזרו. כל טוב, פרופ' יוסף

03/02/2010 | 23:03 | מאת: רותם

ע"מ לבחון האם קיימת האפשרות שהנגעים יחזרו, ניתן לבדוק האם נגיף הפפילומה קיים וזה באמצעות בדיקת HPV Typing

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם