שאלה בנוגע לחיסון הפפילומה והנגיף

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

09/09/2020 | 10:02 | מאת: דניאל

שלום ד''ר, לפני כ3 שבועות יצא נגע בודד באיזור הבושת העליון באיבר מיני. לאחר ביקור אצל רופאת עור וביצוע משטח צוואר רחם הסרתי את הנגע בצורה כירורגית והוא נשלח לביופסיה על מנת לוודא שמדובר בקונדילומה. בזמן שאני ממתינה לתוצאות, תהיתי האם כדאי לעשות את חיסון הפפילומה - במידה וכן מדובר בפפילומה, האם מומלץ לחכות עם החיסון לאחר החלמה או שלא משנה מתי מבוצע החיסון? בפורום אחר של גניקולוגית אחרת היא מציינת שהחיסון יכול לסייע בהחלמה, ומנגד אצלך אני רואה שאתה ממליץ לעשותו רק לאחר pcr תקין. אשמח להבהרה בנושא, תודה.

מה שאני רשמתי זה הדבר הנכון.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם