תוצאות פאפ לא תקינות או אולי כן?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

24/12/2019 | 17:35 | מאת: רבקה

שלום, לפני כחצי שנה פאפ מכיפת הנרתיק -ASCUS וחשד ל HGSIL. ןגינוסקופיה-ללא ממצאים פתלוגים קולפסקופים. פאפ נוסף עם התשובה הר"מ: NEGATIVE FOR INTRA,EPITH,LESION OR MALIGNANCY. ATROPHY REACTIVE CELL CHANGES. שאלותיי הן האם מדובר בדלקת כרונית? כיצד בודקים זאת? האם הדלקת היא בהכרח תוצר של וירוס הפפילומה? האם אנטיביוטיקה רצויה? יוצאת מתוך הנחה שנדבקתי מבן זוגי ולמרות שמעולם לא היו נגעים, הפרשות או משהו אחר שיכול להעיד שנדבק, יכול להיות שהוא נשא של אחד הזנים שאינם קנדילומה? מודה לתשובתך.

במקרה ASCUS יש לקחת גם פאפ מפי הטבעת וכן HPV PCR. נראה שהדלקת היא מחוסר הורמונלי.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם