אשמח לתשובה לגבי נושא Hpv18

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

20/08/2019 | 00:10 | מאת: מור

שלום ד״ר, בשנת 2018 עשיתי בדיקת פאפ התוצאה הייתה:pap lbc with payment ונשלחתי לבדיקת מקרוסקופ,התוצאה הייתה לאחר בדיקת מקרוסקופ:Asc-us. התבקשתי להיות במעקב . שנת 2019 תוצאה של בדיקת פאפ: Negative for intraepithelial lesion or maliganancy. Hpv18 positive . לאחר מכן הגעתי שוב לבדיקת מיקרוסקופ ,הרופאה אמרה שהכל נראה בסדר גמור רק לוקחת ליתר ביטחון ביופסיה. אני ממש ממש לחוצה לגבי זה. רציתי לשאול אותך בבקשה: 1.האם השינויים בתאים הם עקב hpv 18? 2.האם זה יכל לעבור? 3.עפי הבנתי שנה שעברה לא הייתה אופציה לבדוק hpv ויתכן שזה עוד משנה שעברה ? 4.האם הסיכון שלי שיפתח תאים סרטניים גבוה ? 5.האם אני יכולה להיכנס להריון ? במידה וכן האם יש לי סיכונים עבורי/עבור העובר? 6.אםמיש לי כבר שנתיים את הוירוס זה נקרא וירוס ״עיקש״ שרוב הסיכוי לא יסתיים ? אודה לתגובתך תודה רבה

1.האם השינויים בתאים הם עקב hpv 18? לא ראיתי שינויים בתאים בפאפ האחרון 2.האם זה יכל לעבור? = כן 3.עפי הבנתי שנה שעברה לא הייתה אופציה לבדוק hpv ויתכן שזה עוד משנה שעברה ? 4.האם הסיכון שלי שיפתח תאים סרטניים גבוה ? = לא 5.האם אני יכולה להיכנס להריון ?= בזמן נשיאת זן 18 יש סכנה של 1:000 להדבקת הילוד 6.אםמיש לי כבר שנתיים את הוירוס זה נקרא וירוס ״עיקש״ שרוב הסיכוי לא יסתיים ?= רוב הסכוי שיעלם

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם