תוצאות לא ברורות של PAP

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

06/03/2019 | 08:18 | מאת: דנה

לפני כשנה קיבלתי את התוצאה הבאה בבדיקת PAP - ASC-US - Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance. הלכתי לרופא לעשות קולוסקופיה והתוצאה היתה שהוא אמר שאין כלום אבל עדיף לחזור אחרי שנה לבדיקה נוספת. אחרי שנה עוד פעם בדיקת PAP ועוד פעם תוצאה של ASC-US - Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance. ועוד פעם קבעתי בדיקת קולוסוקפיה. 1. האם התוצאה הזו מעידה בוודאות שיש לי HPV? 2. האם ההמשך הוא עוד פעם קולוסוקפיה וחוזר חלילה או שיש איזשהו טיפול? תודה רבה!

יש צורך בבדיקת PCR ל HPV וכן בביופסיה תחת קולפוסקופיה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם