וירוס הפפילומה בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

27/02/2019 | 14:33 | מאת: דיקלה

שלום, אני בשבוע 33 להריון, היום ביצעתי וולווסקופיה והרופא כתב את זה, ״באזור פורשט-מעט פפילציות עדינות בקוטר כ-1 ס״מ דו״צ בעיקר מימין. תגובה עדינה לחומצה אצטית. ב-DD קנדילומות עדינות לעומת שינויים פיזיולוגיים של ההריון , לציין-אזור הנל רגיש למגע. הומלץ על ביופסיה-מסרבת כעת-ללא דחיפות כעת. סיכום בדיקה: אזור הפורשט עם ממצאים עדינים בספק קנדילומות אי פפילות של הריון או תגובה מקומית אלרגית לפרוגסטרון״ הרופא הציע לי לעשות ביופסיה אבל סירבתי בגלל שאני בהריון מתקדם, הוא אמר לי לחזור חודש אחרי הלידה למעקב ולביופסיה, אמרתי לו שאם לדעתו דחוף שאני אעשה ביופסיה אז אני אעשה, אבל אם לדעתו אין דחיפות אז אני מעדיפה לחכות, הוא אמר שלדעתו אין דחיפות ואפשר לחכות עם זה חודשיים, קבעתי תור לבדיקה חוזרת בערך חודש אחרי הלידה, האם לאור הדברים שכתב הרופא זה בסדר שאחכה חודשיים לבדיקה החוזרת??? זה לא מסוכן לחכות עם זה? הוא אמר שזה עדין אבל זה כן יכול להיות וירוס הפפילומה, אני כן מפחדת חלילה שזה יגרום למשהו בחודשיים אבל אני גם לא רציתי לעשות ביופסיה בהריון במיוחד שהרופא אמר שאפשר לחכות עם זה ושזה לא דחוף, אני באמת מקווה שזה לא דחוף ושבאמת אפשר לחכות עם זה,!!! האם בבקשה תוכל לפרש לי במילים יותר ברורות את מה שהוא כתב בסיכום??? וגם מה זה אומר ״תגובה עדינה לחומצה אצטית״?? זה אומר שיש תאים חריגים???? אני ממש בלחץ!!! כי לא כל כך הבנתי מה הוא כתב בסיכום!!

27/02/2019 | 14:53 | מאת: דיקלה

ושכחתי לשאול, האם זה שהרופא המליץ לי על ביופסיה אומר שהוא ראה ממצאים טרום סרטניים חס וחלילה??? או שבביופסיה אפשר לגלות גם אם זה רק וירוס הפפילומה בלבד ללא תאים טרום סרטניים???

ביופסיה בפורשט אינה מסוכנת להריון והיא חשובה לאבחון של כן או לא קונדילומה בהריון. 03-6956867

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם