בדיקת קולפוסקופיה לא תקינה + ביופסיה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

26/02/2019 | 13:23 | מאת: א

שלום לאחר בדיקת פאפ שיצאה תקינה אך HR TYPES חיובי (וירוסים 16 ו18 שליליים, אך וירוסים אחרים חיוביים) נשלחתי לעשות קולפוסקופיה במהלך הבדיקה הרופא אמר ש"המצב נראה לא טוב", ולקח ביופסיה. הוא נתן לי סיכום בדיקה ואמר להעביר לרופאת נשים, בסיכום כתוב: אקטרופיון בולט בשעה 10-11 ATZ+WE - ממנו נלקחה ביופסיה. בין השעות 4-1 ATZ+WE נלקחה ביופסיה. המוסטזה עם ארגנטום ניטריקום. תוכל לתת לי רקע כללי מה התוצאות אומרות? האם יש חשש לסרטן צוואר הרחם? התור לרופאת נשים רק בעוד חודשיים, ובינתיים אני חוששת מאוד. תודה

אין שום משמעות לקולפוסקופיה אלא יש להמתין לתוצאות הביופסיה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם