נגע יחיד בפות - וירוס הפפילומה או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

03/02/2019 | 09:07 | מאת: אפרת

שלום רב, הופיע לי לפני כשנה נגע בפות , הרופא בבדיקת קולפוסקופיה , קבע שלא מדובר בוירוס הפפילומה. האם על סמך בדיקה זו ניתן לקבוע זאת? או שמא צריך לבצע גם pcr? אם הממצא אינו וירוס הפפילומה, מה האופציות הנוספות של הימצאות נגע? האם המצאות הוירוס אצל אדם (ללא הופעת קונדילומות) עלולה להדביק אדם אחר ואצלו כן יופיעו קונדילומות? תודה

בקולפוסקופיה קובעים אם מדובר בנגע הקונדילומה ובבדיקת PCR קובעים אם מדובר בנגיף הפפילומה [HPV]. האם המצאות הוירוס אצל אדם (ללא הופעת קונדילומות) עלולה להדביק אדם אחר ואצלו כן יופיעו קונדילומות?= אפשרי.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם