האם כדאי להפסיק גלולות בגלל hpv?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

12/01/2019 | 21:18 | מאת: שאלה

שלום רב, אני בת 26 , לאחר בדיקת פאף שזוהה בה וירוס הפפילומה מזן 16 ודלקת בצוואר הרחם , בוצעה קופולוסקופיה ובה בוצעה ביופסיה לנגע שהרופאה ראה (אני לא יודעת כמה היא ראתה שם אם היה הרבה נגעים או קצת) יש לי כמה שאלות: 1. האם לאחר שזוהה אצלי hpv מזן 16 האם כדאי לא להפסיק לקחת גלולות? הרי גלולות מגדילות את הסיכון לסרטן צוואר הרחם . 2. האם זה תקין שהבדיקה קופולוסקופיה נמשכה המקסימום 3 דקות אצלי? הבנתי מחברות שעברו את זה שזה בערך רבע שעה. עדיין אין לי תשובות לביופסיה אבל שוקלת להפסיק כבר עכשיו את הגלולות ולא ראיתי ששאלו את זה בפורום. אשמח למענה

1. האם לאחר שזוהה אצלי hpv מזן 16 האם כדאי לא להפסיק לקחת גלולות? = כדאי 2. האם זה תקין שהבדיקה קופולוסקופיה נמשכה המקסימום 3 דקות אצלי? = זה נראה מעט זמן

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם