האם נדרשת קוניזציה על כל פאפ לא תקין

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

01/01/2019 | 22:01 | מאת: ע

שלום, בעקבות פאפ לא תקין - OTHER HIGH RISK TYPES - POSITIVE הופנתי לקולפוסקופיה. הרופא אמר שבכל מקרה עלי לעבור קוניזציה, עוד לפני בכלל שביצע את הקולפוסקופיה. האם הגיוני? הוא ביצע את הקולפוסקופיה, אמר שהוא רואה שינויים בצוואר הרחם ולקח ביופסיה. קבע לי תור לקוניזציה דחופה לעוד 3 שבועות. מה אפשר לעשות לפני שפונים לקוניזציה? האם לא יותר הגיוני לחכות לתוצאות הביופסיה ואז להחליט? אולי עוד בדיקות שאפשר לעשות לפני הקוניזציה? תודה!

לא עושים קוניזציה על כל פאפ. חפשי ברשת כתבה שלי על קוניזציה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם