בת-הזוג אובחנה עם קונדילומה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

26/12/2018 | 05:07 | מאת: א'

בת-זוגי מזה כחצי שנה סבלה מגרד, נבדקה ואובחנה כסובלת מקונדילומה (לראשונה בחייה). אציין שהתסמינים שלה הופיעו כשבועיים אחרי שעברה חיסון נגד פפילומה. לי אין תסמינים כלשהם. אמרו לה שעליה לצרוב את היבלות שלה, שהן קטנות, ובכך יסתיים הסיפור לתמיד. 1. האם אכן בטיפול אחד היא תיפטר מהקונדילומה לתמיד? 2. מה עליי לעשות ולאיזה רופא לפנות? 3. כיצד עליי להיבדק? בדיקת שתן/בדיקה ע"י רופא/אחר 4. האם אוכל לדעת אם אני נושא את הנגיף בגופי? 5. האם כדאי לנו להתנזר מיחסי מין ואם כן, עד מתי? 6. במידה ואני נושא את הנגיף, האם ניתן לדעת מי מבינינו הדביק את מי? 7. האם ניתן להכחיד את הנגיף מהגוף לתמיד בדרך כלשהי? תודה.

1. האם אכן בטיפול אחד היא תיפטר מהקונדילומה לתמיד?= לרוב לא 2. מה עליי לעשות ולאיזה רופא לפנות?= למי שמיומן במחלה ומצוייד בקולפוסקו ובלייזר כמוני. 3. כיצד עליי להיבדק? = קולפוסקופיה 4. האם אוכל לדעת אם אני נושא את הנגיף בגופי?= כן לפי בדיקת HPV PCR 5. האם כדאי לנו להתנזר מיחסי מין ואם כן, עד מתי?= הנזרות מגדילה סכוי להפטר מהנגיף 6. במידה ואני נושא את הנגיף, האם ניתן לדעת מי מבינינו הדביק את מי?= לא 7. האם ניתן להכחיד את הנגיף מהגוף לתמיד בדרך כלשהי?= כן מערכת החיסון עושה זאת

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם