תוצאות פאפ משתנות וזן hpv שלא זוהה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

26/11/2018 | 08:50 | מאת: עדי

בת 28. מגיל 25 מבצעת פאפ שתמיד חוזרים עם אסקוס, וקולפוסקופיות תקינות. לפני יותר מחצי שנה ביצעתי שוב פאפ (6 שבועות אחרי לידה) ויצא אסקוס וחשד לhsil, ונשאית לזן 16. בוצעה קולפוסקופיה שנאמר שהצוואר נקי, נלקחו ביופסיות שחזרו תקינות. לפני חודש ביצעתי שוב פאפ שחזר עם אסקוס בלבד ללא hsil ללא hpv. וקבענו פאפ לעוד חצי שנה(אני בהריון). הבוקר התקשרה שוב הרופאה ואמרה ששוב בדקו לי את הפאפ וhpv חזר חיובי אבל לא זיהו איזה זן. ובגלל זה היא רוצה שאקבע בהקדם קולפוסקופיה. כמה שאלות: 1.האם אפשר לבצע קולפו בהריון ללא חשש? 2. האם הגיוני שמצאו hpv ולא זיהו את הזן?? זה קורה הרבה? כי הרופאה שלי אמרה שזה מאוד מוזר ומלחיץ. 3. האם תוצאה כזאת יכולה להחשיד לסרטן שלא נדע? אני בלחץץץץץ

1.האם אפשר לבצע קולפו בהריון ללא חשש? = כן 2. האם הגיוני שמצאו hpv ולא זיהו את הזן?? = לא 3. האם תוצאה כזאת יכולה להחשיד לסרטן שלא נדע?= אין קשר

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם