בדיקת פאפ חיובית לזן 18

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

18/10/2018 | 01:07 | מאת: שרון

שלום, בת 40 מקפידה להבדק. נבדקתי לפני שנה וחצי הבדיקה יצאה תקינה. נבדקתי לפני חודש ( בבדיקה העדינה יותר) והפעם יצאה חיובית לזן 18 עם הערה של Hsil והפנייה לבדיקת המשלימה להמשך בירור. שאר הבדיקות יצאו שליליות. אציין שלמעלה משנתיים שאני מתלוננת בפני הרופא שלי שאופן המחזור השתנה ( דימומים קלים במהלך הביוץ ויומיים קשים במהלך המחזור, מה שלא היה לי מעולם. ביומיים העיקריים של המחזור יש זרימה עצומה. (אציין שהמחזור סדיר ביותר) הפרשות צמיגיות ודמיות בזמן הביוץ - בעיקר לאחר פעילות ספורט, יש מעין דימום . שאלתי היא- האם השינוי באופי המחזור יכול להיות קשור לנגיף?בנוסף לפני כ שנתיים עלה חשד למחלת ליכן סקלורזיס שנעלמה כמו שבאה. האם גם זה יכול להיות קשור? לאחר שיצא HSIL בבדיקה, הנגיף יכול להעלם ? ובכלל מה זה אומר.? תודה על התשובה.

האם השינוי באופי המחזור יכול להיות קשור לנגיף? = לא בנוסף לפני כ שנתיים עלה חשד למחלת ליכן סקלורזיס שנעלמה כמו שבאה. האם גם זה יכול להיות קשור?= לא לאחר שיצא HSIL בבדיקה, הנגיף יכול להעלם ?= אפשרי

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם