HPV 16 וACS-H בבדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

16/09/2018 | 08:27 | מאת: דלית

שלום ד״ר וקסלר, בפאפ שביצעתי בחודש ינואר הייתה תוצאה של LSIL ובקולפוסקופיה שבוצעה אחריה לא נצפתה השתנות בתאים אז לא נלקחה ביופסיה. באוגוסט ביצעתי בדיקת פאפ נוספת, הפעם התוצאות היו HPV 16 וACS-H אז כמובן שנלקחה ביופסיה בקולפוסקופיה, הפעם נצפתה גם השתנות בתאים בקולפוסקופיה. רציתי לשאול, במידה וקיים סיכוי שזה לא טרום סרטני ולאור כל הנתונים האלה, יש סיכוי שמישהו אחר גורם להשתנות בתאים? ואם כן- מה זה יכול להיות? כי ממה שאני קוראת אני לא מוצאת שיכולה להיות סיבה אחרת. רציתי גם לשאול לגבי הדבקה כי הבנתי שזה מדבק. הוירוס הזה מסוכן גם לגברים? מצאתי תשובות לכאן ולכאן באינטרנט. למעשה אני צריכה להימנע מקיום יחסי מין עד שאפטר מהווירוס, נכון?

האם יש סיכוי שמישהו אחר גורם להשתנות בתאים? = לא האם הוירוס הזה מסוכן גם לגברים? = כן למעשה אני צריכה להימנע מקיום יחסי מין עד שאפטר מהווירוס, נכון?= נכון

16/09/2018 | 12:20 | מאת: דלית

תודה רבה, שאלה אחרונה. מה הסיבה שבמצב כזה ועם הנתונים שכתבתי כאן ממתינים לתוצאות ביופסיה ולא הולכים ישר לקוניזציה? האם ביופסיה יכולה לצאת תקינה?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם