וירוס פפילומה - שאלות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

26/02/2018 | 22:16 | מאת: תמר

שלום רב ד"ר, אני בת 25, לפני כחודשיים וחצי עשיתי בדיקת פאפ שגרתית, הראשונה בחיי, שיצאה לא תקינה. אתמול עשיתי בדיקת קולפוסקופיה ושם נאמר לי כי לא נמצאו גידולים כלשהם אך עם זאת נראו נקודות לבנות בדפנות הרחם המסמלות ככל הנראה על וירוס שעשוי להיות פפילומה. לכן, הרופאה לקחה ביופסיה מאיזורים בעייתים אלו להמשך ברור. ראשית כל, רציתי לשאול האם האם אתה ממליץ לבן זוגי ללכת להיבדק וזאת בכדי לשלול אפשרות כי גם הוא נדבק בוירוס זה (גם כתוצאה ממין אורלי)? או שמוטב קודם כל לחכות לקבלת תוצאות הביופסיה שנלקחה במסגרת בדיקת הקולפוסקופיה? שנית, האם אנו עדיף להמנע לחלוטין ממגע מיני? קראתי ששימוש בקונדומים איננו מונע אפשרות הדבקות. בנוסף, האם אתה ממליץ לי להפסיק ליטול גלולות? קראתי שישנו קשר בין סרטן צוואר הרחם לנטילת גלולות. תודה רבה

קודם כל יש להמתין לתוצאות ולראות אם מדובר בקונדילומה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם