פפילומה בלשון - מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

17/12/2017 | 18:09 | מאת: רוית

בעקבות גוש לבן קטן שצמח בצד הלשון בסוף, הלכתי לרופא פה ולסת שכרת את הגוש ושלח לביופסיה. תשובת הביופסיה: consistent with squamous papilloma אני מאוד פוחדת. מה זה אומר? האם זה מעיד על הדבקות בhpv? שאלתי אותך את זה לפני כחודש, ענית שהתשובה תקינה, אך לא ענית האם זה מעיד על הדבקות בhpv? איך ייתכן שכתוב "פפילומה" וזה תקין? אודה על תשובתך המקצועית.

ראוי לקחת PCR ל HPV לדעת אם יש נגיפי פפילומה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם