התעוררות לא רצויה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

27/03/2010 | 23:23 | מאת: דני

שלום רב. אני כמעט בן 30 ומלפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מבעיה מציקה מאוד - אני מתעורר מכל דבר קטן. לפני זה הייתי ישן ושום דבר לא היה מפריע לי לחלוטין, עכשיו ברגע שהציפורים מתחילות לצייץ בבוקר, אני כבר לא יכול לישון כי הציוצים שלהם משגעות אותי (ואני נאלץ להתעורר כל בוקר ב4:30 - 5). אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפני כחצי שנה הלכתי לרופא א.א.ג. כדי לשאול מה אפשר לעשות עם נחירות. אחרי שינה בבית עם מכשיר שנתנו לי, הגיעו למסקנה שיש לי דום נשימה והסיכון הוא "גבולי", להגדרת הרופא. אני סובל מעודף משקל (גובה 185, משקל כ-96), ולא עושה פעילות גופנית כיום. פעם הייתי מתאמן על בסיס קבוע. יש מישהי שאומרת ההתעוררויות מהציפורים או רעשים אחרים נובעות מחוסר הפעילות הגופנית, אבל אני מעדיף להקשיב לעצה רפואית בנושא. אני לא רוצה להשתמש בדברים כמו אטמי אוזניים או "רעש לבן", הייתי מעדיף למצוא פתרון לטווח ארוך. תודה.

28/03/2010 | 06:50 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לפי התאור יש כאן גם רמת עוררות גבוהה וגם דום נשימה בשינה. מאוד חשוב לראות את תבנית השינה שלך ואת מעבדת השינה שעברת האם מדובר בדום נשימה חסימתי בשינה שנובע מחסימה אנטומית מסויימת באף, חיך או בסיס לשון, או שמדובר באינסומניה ורמת עוררות גבוהה ואז זהו יותר תחום שך רפואת שינה ולא של אף אוזן גרון. ממליץ כי תיגש עם מעבדת השינה שעברת לאף אוזן גרון ומשם ניתן להתקדם. חג שמח.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה