דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

04/01/2010 | 12:31 | מאת: סיון

שאלתי היא- האם ניתן לסווג את הסובלים מהתסמונת לבעלי הפרעות נשימה בשלב REM ולבעלי הפרעות נשימה בשלב non-REM?

01/03/2010 | 00:14 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

בד"כ בשלב ה REM יש אינהיביציה של שרירים ואז יש רפיון שרירים ואז דום נשימה. הפרעה נשימתית חמורה יותר נמצאת בשנת חלום לעומת NREM . ידוע כי בשלב החלום חלה החמרה בתסמונת דום נשימה בשינה הן בילדים והן במבוגרים בעיקר עקב הגברה ברפיון השרירים בשנת חלום, והפחתה ברגישות הנשימתית לגירויים כימיים ומכניים בשנת חלום.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה