נחירות ודום נשימה.

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

01/01/2012 | 12:39 | מאת: ד'

שלום רב, לפני כשנה כשבני היה בן 5.5 עבר בדיקה במעבדת שינה בעקבות נחירות חזקות בלילה. בסיכום הבדיקה נמסר כי יש לו חסימה נשימתית בדרגה בינונית עד קשה. לציין כי הבן שלי אינו מקיץ משנתו והוא ישן למעלה מעשר שעות ברציפות, ללא בעיות של ישנוניות במהלך היום, או אי ריכוז או כל דבר דומה אחר. מתפקד כרגיל. רציתי להמתין לפני שנבצע ניתוח שמא זה יעבור מאליו, אך לדעתי זה אף החמיר. הוא נוחר חזק מאוד ויש לו הרבה הפסקות נשימה במהלך הלילה לשברירי שנייה. שאלתי, האם זה מסכן את חייו למרות שהוא בן 6.5 ויכול להשתלט על כך לבד (וגם בעזרתי שאני מזיזה אותו מידי פעם) להבדיל מתינוק? האם ניתן לבצע כריתת אנדואיד בלבד ללא כריתת שקדים. לתשובתכם אודה....

04/01/2012 | 07:09 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לפני כשנה היה לבנך לפי הבדיקה חסימה נשימתית בדרגה בינונית עד קשה. חדעתך כיום הוא נוחר חזק מאוד ויש לו הרבה הפסקות נשימה במהלך הלילה. דום נשימה לא מהווה סכנה מיידית אך הוא גורם לתחלואה מתמשכת וירידה באיכות השינה. למרות שהוא בן 6 ניתן ניתן לבצע כריתת אדנואידים וכמובן צריך לבדוק את גודל השקדים כדי לענות לך. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה