דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

24/07/2011 | 10:34 | מאת: פלוני

שלום רב בן 40 לפני כשנה אובחנה אצלי מחלה בשם אנקילוסיז ספונדליטיס ידוע לי שמחלה זו מערבת עוד מערכות לכן רופא תעסוקה המליץ לי לעשות בדיקה במעבדת שינה תוצאות הבדיקה הנבדק ישן במעבדה כ 6.3 שעות נרדם תוך 34 דקות וישן ביעילות שינה של 87% שלבי השינה כללו 26% שנת חלום 18% שינה עמוקה במהלך השינה נחר בעוצמה בינונית נצפו 251 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 25 שניות מסוג חסימתי ומעורב בצפיפות של 40 בשעה סיטורציה 98 עד 90% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ 90% כמו כן היו 73 תנועות רגליים בצפיפות של 12 בשעה קצב לב לא היו הפרעות גלי מוח תקין ארועים חריגים שינה קטועה אבחנה obstructive sleep apnea syndrome בדרגה קשה הומלץ טיפול במכשיר cpap שאלותי הם האם טיפול זה הוא קבוע או שישנם טיפולים נוספים יש לציין שאני לא מעשן לא שותה אלכוהול בקביעות רק באירועים אך שוקל 90 קילו למה הכוונה דרגה קשה בתודה מראש

12/08/2011 | 21:51 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

אתה בן 40 ולפני כשנה אובחנה אצלי מחלה בשם אנקילוסיז ספונדליטיס.במעבדת שינה נחרת בעוצמה בינונית ונצפו 251 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 25 שניות מסוג חסימתי ומעורב בצפיפות של 40 בשעה. סיטורציה 98 עד 90% אובחן obstructive sleep apnea syndrome בדרגה קשה . הומלץ טיפול במכשיר cpap לגבי שאלותיך: הם האם טיפול זה הוא קבוע- כן. קיימים טיפולים נוספים- אך יש צורך בהערכת אף אוזן גרון לגבי המבנה האנטומי ואם יש חסימה שניתן לשפר. מומלץ להפחית במשקל אם יש עודף משקל. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה