תוצאות משתנות של דום נשימה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

23/05/2018 | 15:51 | מאת: איתן

שלום רב, לאורך השנים תוצאות מעבדת השינה משתנות ואיני יכול להבין מה הגורם לכך: לפני שש שנים כשאובחנתי לראשונה היו לי 31 הפסקות בשעה . לאחר מספר שנים ירדתי במשקל והגעתי ל21 הפסקות בשעה . לאחרונה במשקל קצת יותר גבוה מהפעם האחרונה התגלו רק 12 בשעה וירידה בריווי חמצן ל90 אחוזים . עם סיפאפ לא הצלחתי מעולם להסתדר ואני תוהה אם להתקין התקן דנטלי אך על מנת להחליט על הוצאה כה גדולה מנסה להבין כיצד יתכנו שינויים כאלה בבדיקות ומה זה אומר האם אני יכול להתייחס ךבעייה כקלה? תודה רבה רבה

09/02/2019 | 19:59 | מאת: אבי ד

שלום רב בצעתי בדיקת שינה ולהלן התוצאות אשמח לעצתך והפנייה למומחה שיוכל לסייע לפתור את הבעיה. יש לי בעיה מילדות שנחיר שמאל באף מעט סתום. אני חושש שלא אסתדר עם מכשיר CPAP עקב הסירבול. גובה: 185 משקל: 105 ,BMI : 30.68 תוצאות נשימת אף, נשימת חזה, נשימת , EKG, EMG, EOG, 2xEEG : נערכה בדיקת שינה בתאריך 31/01/2019 .ערוצי הבדיקה כללו סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף, ותנועות רגלים. נרשמו 8 , SWS% = 32 ו .REM% = 20 . אורכו : 61 דקות REM משך השינה: 6 שעות 7 דקות ,חביון ההרדמות: 4 דקות, חביון התעוררויות שמשכן ארוך מ15 שניות. יעילות שינה: 95% .אובחנו 63 הפסקות נשימה מלאות. אובחנו 71 הפסקות נשימה נרשמו 126 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של % 96 ,עד למינימום של% 81 . אחוז זמן רמת . AHI= 22 . חלקיות בווידאו, נשמעו . EEGחיווי חמצן מתחת ל 90% היה % 2 .במשך 57% מהלילה נשמעה נחירה. לא אובחנו הפרעות ברישום ה נחירות מרבית הלילה. לא נרשמו תנועות רגליים מחזוריות בשינה. סיכום הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה משמעותית הדורשת טיפול. המלצות כאן. CPAP ניסיון טיפולי

שלום , עברת בדיקת שינה . יש לך בעיה שנחיר שמאל באף מעט סתום. אתה חושש שלא תסתדר עם מכשיר CPAP עקב הסירבול. יש לך עודף משקל. יעילות שינה: 95% . ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של % 96 ,עד למינימום של% 81 . אחוז זמן רמת . AHI= 22 . במשך 57% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה משמעותית הדורשת טיפול. למרות הקושי בנשימה אפית הייתי ממליץ לנסות CPAP. לרדת במשקל. במידה ולא מסתדר להבדק את מומחה אף אוזן גרון ולבדוק אפשרויות נוספות. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה