נחירות בן הזוג .....

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

31/01/2017 | 22:27 | מאת: מורן

בן זוגי נוחר ממש חזק בעיקר לאחר יום מעיף. איך יודעים אם גם יש לו דום נשימה בשינה? איפה משיגים מסיכות או מדבקות לאף או משהו שיפסיק את הנחירות???.? אני לילות שלמים לא ישנה בגלל זה. איפה עושים טיפול של גלי רדיו והאם זה מסוכן? תוך כמה זמן זה משפיע? ומה העלות?

שלום, בן זוגך נוחר ממש חזק , בעיקר לאחר יום מעיף. כדי לדעת אם גם יש לו דום נשימה בשינה יש צורך במעבדת שינה. נחירה היא רעידה רעשנית של רקמה רפה בלוע בזמן שינה וקשורה לתנגודת גבוהה בדרכי אויר עליונים ולהיצרות מסוימת בנתיב זרימת האוויר מן האף כלפי הריאות. בעיה זו יכולה להיות תוצאה של מספר גורמים כולל חסימה אפית, ענבל מוגדל, הגדלת שקדים, חיך רפוי, לשון גדולה וצוואר קצר ושמן. האינטרנט מלא ברעיונות והצעות לטיפול בבעיית הנחירה ודבר זה נובע מצורך וחיפוש אחרי פתרונות ע"י הנחרנים הסובלים. טיפולי נחירה התפתחו במשך השנים אך אין טיפול אחד שהוא טוב לכולם, מאחר ונקודת ההיצרות בדרכי האוויר העליונות יכולה להיות שונה מנבדק לנבדק. לעיתים הנחירה נובעת מחסימה אפית ועודף רקמה בחיך הרך ובענבל. למקרים כאלו, ניתוח יכול לפתור את בעיית הנחירה. מסיכות או מדבקות לאף ניתן להשיג דרך האינטרנט אך זה נסיון ולא ברור אם יעזור יש להגיע למומחה א א גרון כדי לעשות אבחנה מדוייקת ולטפל בהתאם. (טיפול גלי רדיו או טיפול אחר עושים בחדר ניתוח אחרי אנדוסקופיה בשינה. זה לא מסוכן את כל ההסברים ניתן לקבל אצל הרופא בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה